Wanita Diperkosa Lelaki Mabuk Ditepi Jalan, Malangnya Tiada Seorang Pun Yang Datang Menghalang

Seorang wanita dirogol di tepi jalan yang sibuk oleh seorang tukang cuci yang mabuk di barat India pada Ahad lalu.

Menurut video yang dirakam oleh orang awam, kejadian yang berlaku pada waktu siang itu menyaksikan beberapa pejalan kaki yang melalui jalan tersebut tidak membantu menyelamatkan wanita malang tersebut.

Wanita tersebut dilaporkan meninggalkan keluarganya yang tinggal di pinggir bandar dua hari sebelum itu, selepas bergaduh dengan suaminya.

Mangsa diserang dan dirogol oleh seorang tukang cuci berusia 23 tahun yang dikenali sebagai Ganji Siva dalam kejadian pada kira-kira pukul 2.30 petang.

“Ketika kejadian, mangsa sangat lemah kerana tidak makan selama beberapa jam dan tidur di kaki lima di bawah pokok.

“Siva yang dalam keadaan mabuk kemudian melakukan serangan seksual,” kata inspektor polis bandar Visakhapatnam IV, K Suresh yang dipetik dari laporan Hindustan Times.

“Bagaimanapun pejalan kaki tidak menghalang perbuatannya malah mangsa terlalu lemah untuk melawan, apatah lagi untuk menjerit,” tambahnya.

Beberapa orang awam mula merakamkan kejadian itu, dan salah satu video yang dirakamkan dari seberang jalan dibawa kepada polis.

Video wanita dirogol itu tular di media sosial membangkitkan kemarahan orang ramai yang mempersoalkan mengapa mangsa tidak diselamatkan daripada dirogol.

Sumber- Hindustan Times, Dailymail

Add Comment