“Saya Pernah Ditumbuk Dan Disepak Pelajar Saya…”-Ustaz Abdullah Khairi

Sewaktu Tahun 1998 Ustaz Abdullah Khairi pernah mengajar di SMK Dato Onn Di Pulau Pinang sebagai Cikgu Fizik. Cikgu ditugaskan untuk mengajar kelas 5 Harmoni.

Ustaz Abdullah Khairi, diberi amaran jangan menegur kesalahan seorang pelajar kerana dia adalah “KETUA GENGSTER” di sekolah. Semasa kali pertama Ustaz masuk ke dalam, terdapat seorang pelajar yang meletakkan kaki di atas meja.

Ustaz Abdullah Khairi menegur pelajar terbabit, tiba-tiba pelajar terbabit ingin menumbuk Ustaz. Namun, refleks Ustaz lebih laju daripada pelajar terbabit ustaz telah menumbuk pelajar terbabit sehingga terpelanting.

Kerana malu telah ditumbuk, ketua gengster terbabit cuba menendang ustaz. Namun gagal kerana Ustaz telah menendang pelajar itu terlebih dahulu.

Buntu dengan apa yang perlu dilakukan, pelajar tadi telah menarik kerusi. Lalu, melentokkan kepala di atas meja. Ustaz merasa sedih lalu membaca kan Surah Yusuf Ayat 4

Lalu meniupkan ayat tersebut ke dalam telinga. Kesan daripada melakukan perkara ini, pelajar ini mendapat hidayah. Untuk mengetahui lebih lanjut sila melihat video di bawah

Ustaz Abdullah Khairi pernah diugut tumbuk oleh pelajar

 

LENTERA EMAS

Add Comment