Indahnya Persahabatan Antara Tikus Dan Kucing

Sesiapa yang berpendapat bahawa tikus dan kucing akan selamanya bermusuh? Pendapat ini dapat disangkal apabila anda menyaksikan perkara yang jarang berlaku ini.

“Broklyn Cat Cafe” menempatkan seekor kucing yang berpenyakit leukimia yang mana menyukai seekor tikus. Kucing itu menyukai ekor tikus tersebut, mereka berpelukan dan memberi keselesaan terhadap mereka berdua.

Kafe Kucing Brooklyn adalah penubuhan pusat penjagaan kucing yang dikendalikan oleh Brooklyn Bridge Animal Welfare Coalition (BBAWC), yang memelihara kucing dari kumpulan penyelamat tempatan.

Cerita itu bermula apabila anak kucing yang berusia 4 minggu bernama Ebony. Kakitangan dari BBAWC tidak mahu dia yang berpenyakit menjangkiti kucing lain. Pada masa yang sama, seekor tikus putih bernama Ivory memerlukan perlindungan dan inilah permulaan persahabatan yang indah antara Ivory and Ebony.

Ini memberikan idea kepada kakitangan tentang memulakan persahabatan antara kucing dan tikus pada usia yang sangat muda supaya tidak ada bahaya yang akan terjadi.

Selepas beberapa ketika, dua lagi tikus yang bernama Remy dan Emile mendiami rumah penyelamat kucing, sejak itu 3 tikus ini telah menjadi sahabat kepada kucing-kucing ini.

Ia sangat menggembirakan melihat bagaimana kucing dan tikus sedang menjalinkan ikatan yang akan mengejutkan seluruh dunia.

Persahabatan boleh berkembang mana-mana dan ia hanya memerlukan tahap keselesaan tertentu untuk menghargai sesama mereka.

Sumber: Era Baru

Add Comment