‘Dua Beranak Dibuang Lalu Terpaksa Hidup Merempat Di Depan Pintu KFC’

Hari ini ketika saya berjalan-jalan di sebuah kawasan berdekatan hotel. Saya ternampak makhluk hitam seakan akan tikus, bila didekati rupanya makhluk itu adalah kucing.

Saya jumpa ibu(buta mata sebelah) dengan anak kucing belum buka mata depan hotel tg gemok (rompin). Baby tu betul betul duduk atas lapik kaki getah bersama  dengan si ibu depan pintu KFC minta makanan.

No automatic alt text available.

Saya pergi beli ayam KfC bg dia makan sambil terfikir sama ada nask masukkan mereka dalam rumah dan bela mereka tapi saya keliru sebab saya dah bela 11 ekor kucing di rumah saya.

Saya tak pasti sama ada mereka 2 beranak dibuang atau pun tidak, sebab bulu mereka ok tiada kesan-kesan kurap seolah-olah kucing yang dibela.

Saya cuba mencari anaknya yang lain tapi tak jumpa, cuma dia dan anaknya sahaja.

Saya pelik memikirkan mentaliti manusia yang suka buang kucing ni, tak rasa berdosa ke? Buang kucing yang anda telah bela dan buang di jalanan.

Tak rasa ke mereka tidak akan dapat mencari makanan? Kau tak rasa sempit ke hidup kau? Ke mmg sempit tp still tak nampak apa kau buat jahat??

No automatic alt text available.
Mungkin dah tiga hari lahir  tanpa kotak, anak atas lapik getah (WELCOME) tu kalau orang tak nampak mungkin akan terpijak naya je mati penyek.

Takpe la nak mummy dengan ibu jaga. Semoga uolls berdua sihat dgn jayanya nnt kita pergi mandul eh ??

>cadangkan nama omputih sikit biar duduk kg janji nama kucing class nyahhh ??

Add Comment