Dia Larikan Diri Pada Awal Tahun 2017, Namun Selepas Putus Cinta Dia Kembali Semula Ke Rumah

Sewaktu aku sedang berjalan-jalan di suatu event, aku terkejut apabila mendengar suara mengiau-ngiau. Aku cuba mencari punca suara tersebut maklumlah ketika itu waktu maghrib, orang tua cakap waktu maghrib adalah waktu syaitan bertukar syif kerja.

Aku mendapati seekor anak kucing yang comel berwarna oren, dia memandang aku dengan pandangan penuh makna. Berdasarkan saiz badannya aku merasakan umur dia baru sahaja mencecah 1 bulan.

Aku bawa dia balik sekali ke rumah saya kerana saya merasa kasihan sangat melihat keadaan dia sebatang kara. Ibu? Aku tak pasti sama ada dia ada ibu atau tidak sebab aku cuma nampak dia seekor tak nampak pun kelibat adik beradik nya berjalan bersamanya. Lagipun ramai sangat orang yang lalu lalang dalam event tersebut, aku takut dia mati dipijak orang ramai yang tak sedar akan kehadirannya.

Aku bawa dia ke rumah aku di klang, sampai di rumah aku mandikan dia dan beri dia makan. Dia tampak sangat berselera untuk makan makanan yang aku beri. Aku rasa sangat gembira melihatnya ketika itu.

Aku menjaga dia dan mencurahkan kasih sayang pada dia dan aku berikan nama dia Morib sebab aku terjumpa dia di Morib. Aku jaga dia sampai lah dia berumur setahun.

Namun, selepas setahun aku menjaganya dia hilang. Ya, dia hilang tak tahulah kemana. Saya risau sangat sebab dia hilang saya pusing satu taman cari dia tapi tak jumpa. Sedih masa itu hanya Allah sahaja yang tahu.

Walaupun pada mulanya dia hanyalah stray cat tetapi selepas setahun menjaganya aku sangat sayang pada nya seperti anak sendiri. Aku penat mencarinya tetapi tidak berputus asa, akhirnya aku terjumpa satu ayat untuk mencari kucing yang hilang. Aku amalkannya

Image may contain: text

Dia hilang pada tahun 2017 hampir setahun dia hilangkan diri, akhirnya pada bulan february 2018 dengan kuasa Allah dia akhirnya pulang. Alhamdulillah syukur ya Allah.

Image may contain: cat

Jangan larikan diri lagi ye Morib, aku sayang sangat pada kau.

Jadi kita sebagai orang islam, jangan lah berputus asa jika diuji dengan kehilangan. Letakkan segala harapan hanya pada Allah dah setahun saya amalkan ayat di atas untuk Allah temukan saya dengan dia.

Subhanallah Maha Suci Allah dia lah yang mengabulkan doa.

INGINKAN KUCING ANDA JADI SADO SEPERTI KAKA KAMPIT BERAS?

Image may contain: cat

Image may contain: 1 person, standing and cat

Sehingga membuatkan kucing lain menyampah dengan kesadoan kucing anda

Image may contain: cat, meme and text

Dapatkan Vitamin Kucing terbaik abad ini untuk menyado kan kucing anda sila pm saya dengan menekan link wasap.my/60136390356

Ingat PM saya untuk harga terbaik

Add Comment