Cara Menjaga Pemakanan Kucing Yang Baru Dilahirkan Oleh Si Ibunya

Meow meow ~

Kucing-kucing ni biasalah, manja dan inginkan perhatian sepenuhnya lebih-lebih lagi daripada owner dorang. Ye dok?

Haa siapa yang ada bela kucing dekat rumah tu, uols mesti faham betapa ‘clingy’ nya kucing uols bila nampak uols balik kerja. Hehe

Rasa macam ada anak pulak walaupun masih single. Anak kucing. Huhuhu. Cara untuk menjaga kucing ni sangat mudah sebenarnya. Bagi kucing-kucing uols makanan yang diperlukan dan sesuai dengan umur mereka.

Whiskas ni adalah leading cat food brand di Malaysia. Kalau korang masih tak tahu, ha meh admin perkenalkan sikit asal usul tentang Whiskas ni..

Produk ni mempunyai beberapa pecahan iaitu dry food and wet food, dan formulanya direka khas mengikut keperluan khasiat setiap peringkat usia, samada untuk anak kucing atau kucing dewasa.

Brand ni juga sudah berpengalaman selama lebih 50 tahun in cat care tau. Yang admin suka pasal Whiskas ni, ia mempunyai version packaging yang sangat comel dan mempunyai perisa yang pelbagai, tidak kira betapa cerewet si manja, pasti ada yang disukainya! Hehe

Whiskas boleh bantu menjaga ‘si manja’ mengikut peringkat umur mereka

Seperti manusia, ‘Si Manja’ mempunyai keperluan khasiat yang berbeza mengikut usia, namun makanan manusia tidak semestinya sesuai dengannya, contohnya kucing adalah karnivor dan mermerlukan 4 kali lebih banyak protein berbanding manusia.

Mujurlah, korang tidak perlu risau tentang perkara ini kerana tidak kira berapa pun usia kucing anda Whiskas tampil dengan menyediakan segala khasiat yang ia perlukan untuk menjadi ‘Si Manja’ yang sihat dan ceria!

Dapatkan Baucar Penebusan bernilai RM2 untuk pembelian Whiskas Dewasa 7+ Tahun (Mackerel 1.1kg)

Susu ibu merupakan sumber khasiat terbaik untuk anak kucing. Apabila penyusuan dari ibu kucing semaking berkurangan, anak kucing memerlukan makanan kucing khas untuk menyokong tumbersarannya.

WHISKAS Junior 2-12 bulan pouch (makanan basah) paling sesuai untuk anak kucing yang mencuba makanan buat pertama kali. Ia diperbuat daripada ikan segar yang cukup berkhasiat dan enak, dan lembut pada gusi dan gigi anak kucing yang baru dibentuk.

Apabila “Si Manja” berusia 1 tahun, berikan ‘Si Manja’ 1+ tahun Whiskas yang membantu mengekalkan tahap kesihatannya – bulu yang bersinar, penglihatan yang cerah dan tubuh yang bertenaga.

Untuk ‘Si Manja’ yang berusia 1 tahun keatas, mereka ni memerlukan jumlah kalori yang seimbang untuk kekal sihat dan aktif. Kawal berat badan ‘Si Manja’ dengan menyajikan makanan basah 2 kali sehari dan makanan kering 1 kali sehari. Jangan bagi terlebih, nanti dah macam roti bentuk kucing korang. Kahkah!

Nak Whiskas lah tu. Alahai comel nya!

Manakala rangkaian Whiskas Dewasa 7+ tahun pula mengandungi semua nutrisi untuk mengelakkan masalah kucing berusia, seperti sistem imun dan penghadaman yang lemah.

Haa, nak tahu tak yang Whiskas 7+ Tahun ni boleh membantu melambatkan masalah kesihatan hari tua ‘Si Manja’ anda. Yay! Boleh lah spend more time dengan ‘Si Manja’ uols!

Sumber: OH BULAN

 

Add Comment