Anak Kucing Ini Hampir Digilis Lori Hantu, Mujur Gadis Cantik Ini Sempat Menyelamatkannya

Jumpa si comot ini ditengah jalan ‘in the middle of nowhere’. Kerana merasa kasihan akan nasib kucing terbut saya berpatah balik serta merta lepas nmpk dia. Semasa saya berhenti untuk mengambil dia sebagai anak angkat, VROOOMM lori besar lalu. Berderau darah tengok dia bergolek kerana ketakutan, rupanya dia  melayang kena tempias angin lori. Kami kutip bawa dia balik ke rumah. Sekarang dia tengah recover.

Image may contain: cat

Saya nak berpesan, anak kucing macam ni jangan dibuang dekat dengan jalan, dia  tak tahu apa-apa tentang kehidupan. Jadi dia akan cari tempat panas untuk duduk lebih lagi pada musim hujan ni dan satu-satunya tempat panas terdekat adalah jalan. So please, manusia, sebeulm buang, bagi dia peluang hidup. Carikan orang yang boleh adopt dia.

Image may contain: cat

Group members pun payah kecam teruk sgt orang yang nak bagi kucing kat org lain. Better dia bagi dari nasib budak ni dibuang tepi jalan. Tak galakkan manusia menternak, tapi tulah, dunia dah makin sakit. Tak perlu la kita pun ikut jadi toksik. Kita bantulah sedaya upaya boleh. Janji?

Pesanan penaja(Atikah Zahari) : mungkin jugak kucing macam ni masuk enjin, kita jalan, then tak perasan dia terjatuh tengah jalan. Jadi check lah enjin anda sebelum bgerak demi kesejahteraan sejagat ?

Add Comment